Google vertelt welke Halloween-kostuums het populairst zijn

Google Halloween kostuums

Gaat iedereen dit jaar tijdens Halloween verkleed als Batman, of gaan we toch vooral Elsa uit Frozen zien? Dat is bij menig feestganger ieder jaar weer de vraag, want je wil natuurlijk niet als zoveelste hetzelfde kostuum dragen. Daarom wil Google dit jaar een handje helpen met de Frightgeist. Aan de hand van zoekdata laat Google zien welke kostuums dit jaar het populairst zullen zijn.

De Frightgeist laat zien welke zoektermen naar Halloween-kostuums het populairst zijn, en zet ze op een rij. De website richt zich op het moment nog alleen op de Verenigde Staten, maar is daar wel zeer precies in. Zo kun je per staat zien naar welke kostuums het meest wordt gezocht en is er ook een landelijke ranglijst. Aan de westkust is bijvoorbeeld een stadje waar stripschurk Poison Ivy een populair kostuum is, terwijl ergens in de westkust vooral elfjes rondlopen.

De Amerikanen gaan dit jaar vooral verkleed als Harley Quinn uit Batman – misschien wel omdat de trailer van Suicide Squad zo goed is bevallen. Quinn is hiermee een stuk populairder dan de Joker, die op plek negen staat. Daarnaast wordt er flink wat gezocht naar kostuums van Batman, Star Wars en Piraten.