CIA-hackers weten nu ook binnen te dringen in de database vol arrestatiegegevens

Een aantal weken geleden wisten een aantal hackers genaamd ‘Crackas With Attitude’ in te breken op de mail van de CIA-directeur John Brennan en maakten een hoop belangrijke gegevens bekend. Volgens Wired blijkt nu dat ze nog veel meer belangrijke gegevens hebben buitgemaakt dan eerst werd gedacht.

De CIA-hackers blijken namelijk ook toegang te hebben gekregen op de database ‘Joint Automated Booking Sytem’. Deze database staat vol met gegevens over bijvoorbeeld arrestaties en mogelijke terroristische activiteiten.

In de database staan alle personen die ooit zijn gearresteerd met daarbij horend alle persoonlijke informatie. Ook personen die nog voor de rechter moeten verschijnen hebben een plek in deze database.

JABS

Volgens Wired is dit niet alleen schadelijk voor de personen zelf, maar ook voor de opsporingdiensten. Vaak worden (zware) criminelen ingezet als informant voor het opsporen van andere misdadigers. Door het openbaar maken van deze informatie kunnen criminelen er zelf achter komen of bijvoorbeeld de FBI ze op het spoor is.

Naast allerlei persoonlijke gegevens fungeert de database ook als chatdienst voor het personeel en kunnen er bestanden worden uitgewisseld. Leuk detail: in de database staan ook software voor het bestrijden van hackers en het voorkomen van digitale aanvallen.