Nieuwsapp van Facebook Notify is vanaf nu te downloaden in de VS

Facebook Notify

De geruchten waren er vorige week al: Facebook Notify zou binnenkort verschijnen. Voor Amerikaanse gebruikers is de app vanaf nu te downloaden. Op het eerste gezicht heeft Notify veel weg van scoial media-platform Twitter.

Notify-gebruikers kunnen namelijk (Amerikaanse) media uitkiezen die ze graag willen volgen. Deze media zijn verspreid over verschillende categorieën — onder andere sport, politiek en media — en de gebruiker kan aangeven welke hij of zij wil volgen. Op deze manier verschijnt er een feed van nieuwe berichten die erg veel weg heeft van een Twitter-feed.

Facebook Notify

Je kunt met Notify zelf aangegeven van welke content je wel en geen pushnotificaties wilt hebben. Het idee van Facebook is, is dat je niet ieder bericht daadwerkelijk leest, maar dat je voornamelijk op de hoogte blijft door het scannen van de notificaties. Als je echt iets interessant ziet op je smartphone kun je ervoor kiezen om het artikel te lezen op de website van het medium.

De app is vooralsnog enkel verkrijgbaar op iOS-apparaten. Facebook laat weten te werken aan ondersteuning voor Android én meer landen en uitgevers. Op de Notify-website kun je meer informatie vinden over de applicatie.