Tesla’s Elon Musk: Elektrische auto met actieradius 800 kilometer is er over 10 jaar

Volgens Tesla-baas Elon Musk kunnen we over 10 jaar 800 kilometer rijden met een elektrische auto zonder dat hij hoeft te worden opgeladen. Om die actieradius te halen is het een voorwaarde dat de prijs van batterijen omlaag gaat en daarvoor zijn volgens Musk meer en grotere batterijfabrieken nodig, zei hij op Barron’s Investment Conference.

Green Car Reports is naar aanleiding daarvan een analyse gaan maken op basis van verleden en de ontwikkelingen die op dit moment gaande zijn. De site stelt dat voor de prijs waarvoor je een nu accu’s koopt waarmee je zo’n 400 kilometer kunt rijden, je in 2025 het dubbele kunt krijgen.

Tesla investeert flink om de batterijproductie omhoog te krijgen. Het bouwt een gigantische accufabriek in Nevada. Eerder deze maand werd bekend dat die bouw voorloopt op schema. Tesla verwacht dat door opening van de fabriek volgend jaar de kostprijs van batterijen met 30 procent daalt, waarmee het bedrijf een flinke voorsprong pakt op de concurrentie.

Dit voorjaar schreven we een uitgebreid achtergrondverhaal over de historie van Tesla, maar vooral ook over de plannen van het bedrijf met de fabriek in Nevada.