‘Dunnere Apple Watch verschijnt in tweede kwartaal 2016’

De vernieuwingscyclus van Apple is enigszins voorspelbaar, maar er zijn nu daadwerkelijk aanwijzingen dat de Apple Watch in het tweede kwartaal van 2016 een opfrisbeurt krijgt.

Volgens het Chinese United Daily News is Apple Watch-producent Quanta Computer druk bezig met de ontwikkeling van de tweede versie van de smartwatch. Hierbij werkt het bedrijf vanzelfsprekend nauw samen met het techbedrijf uit Cupertino, want zij bepalen nog altijd hoe de Apple Watch 2 eruit komt te zien en welke hardware er gebruikt wordt.

UDN basseert zich op uitspraken van Barry Lam, directeur van Quanta Computer. Het zou de bedoeling zijn dat de nieuwe Apple Watch in het tweede kwartaal van 2016 gelanceerd wordt. Verloopt alles volgens plan, dan is de smartwatch in het derde kwartaal verkrijgbaar. MacRumors maakt de data iets specifieker: zij verwachten de launch in juni.

Analisten verwachten dat de nieuwe Apple Watch in ieder geval dunner zal zijn dan het huidige model. Dat is knap, aangezien er in de wandelgangen wordt gesproken over wifi-functionaliteit en een FaceTime-camera voor videobellen.