Eenvoudig besparen op je energiekosten met de EnergieAssistent van E.ON [Adv]

Wie denkt aan smart homes, denkt al snel aan ultiem gebruikersgemak. Logisch, want dat is uiteindelijk natuurlijk ook de bedoeling. Maar minstens zo belangrijk is de mogelijkheid om kosten van je energierekening te drukken, dankzij het inzicht dat je krijgt.

Vanuit de file vast je oven voorverwarmen en de lampen op een gezellig standje knallen of vanuit de trein vast de verwarming een tandje hoger zetten. Het zijn voorbeelden die duidelijk maken dat ons steeds slimmere huis ons gaat helpen om er nóg comfortabeler te wonen. Andersom kunnen ze ons ook helpen besparen: verwarming kan lager omdat je voorlopig nog wel even vast staat in die file.

De belangrijkste vraag voor veel mensen is echter: waar begin je met het opzetten van zo’n slim huis? Gelukkig komen er steeds meer startpakketten beschikbaar, zoals de EnergieAssistent van E.ON.

Energie en licht

Gas- en energieleverancier E.ON lanceerde eind vorig jaar de EnergieAssistent, een handige pakket waardoor je direct aan de slag kunt om je eigen huis een stuk slimmer te maken.

De EnergieAssistent bestaat naast een handige app voor je smartphone of tablet ook uit een setje slimme stekkers en thermostaat. Gecombineerd met de gateway die alle verbruiksgegevens verzamelt en verstuurd naar de app krijg je hiermee direct inzicht in je eigen energieverbruik.

Energieassistent pack en app

Met de handige app heb je dus niet alleen direct controle over aangesloten apparaten of je thermostaat, je spoort ook eenvoudige sluipverbruik in huis op en krijgt persoonlijke tips om te besparen op je energie rekening.

Proactief

Inzicht, tips en bedienen op afstand geven de controle dus volledig aan de gebruiker, maar daar laat de EnergieAssistent het niet bij. De app blijft proactief meekijken en waarschuwt je wanneer je verbruik hoger uitvalt dan vooraf ingeschat. Het maakt jou efficiënter met energie en je hele huis een stuk duurzamer!

Benieuwd op welke manieren deze persoonlijke EnergieAssistent jou kan helpen of klaar om je eerste stappen richting een slimmer huis te zetten? Lees dan hier meer over de E.ON EnergieAssistent.