Nissan is bezig met draadloze oplaadtechnologie voor elektrische auto’s

Green Car Reports laat weten dat Nissan bezig is met het toevoegen van een draadloze oplaadmogelijkheden voor haar elektrische auto’s. Naar verluidt werkt Nisan hier al langere tijd aan.

Voorheen werkte Nisan aan een draadloos oplaadsysteem met de kracht van 3 kilowatt (KW). In een bezoek aan het Nissan Technical Center in Atsugi vlak na de Tokyo Motor Show, laat één van de insiders weten dat 3 kilowatt echter niet krachtig genoeg is om auto’s te voorzien van stroom.

Nissan focust zich daarom op een 7 kilowatt stroomlevel, dat bijvoorbeeld gebruikt kan worden bij het opladen van de nieuwe 60KW-batterij waar Nissan mee bezig is. Deze batterij moet genoeg stroom leveren om een afstand van ongeveer 320 kilometer af te leggen.

nissan-leaf-inductive-charging-demonstration_100372589_m

Met het huidige systeem (3KW) kan het voertuig maximaal 10 centimeter links, rechts, voor of achter het draadloze oplaadpunt staan. Met het nieuwe systeem (7KW) moet dit ongeveer 15 centimeter worden.

Nissan wil echter niet teveel details over het draadloos opladen bekend maken, maar zegt wel dat de hardware speciaal ontworpen is en rekening houdt met bijvoorbeeld de interactie tussen het oplaadsysteem en pacemakers of andere elektrische apparaten die eventueel van slag kunnen raken van elektrische pulsen.

Toch lijkt het draadloze oplaadsysteem nog toekomstmuziek te zijn en kan het nog wel een decennium duren voordat de technologie echt in gebruik genomen kan worden.