Vernieuwde Google+ richt zich helemaal op Communities en Collections

Google+ Collections

Wie dacht dat Google de stekker ging trekken uit Google+, had het kennelijk mis. Het sociale netwerk heeft in plaats daarvan namelijk een compleet herontwerp gekregen, waarbij de nadruk ligt op twee functies op de site: Communities en Collections. Daarmee wil Google iets minder gaan concurreren met Facebook en Twitter, om meer de strijd aan te gaan met internetfora en Pinterest.

Google+ introduceerde vijf maanden geleden de Collections op het sociale netwerk. Met deze functie is het mogelijk om bijvoorbeeld afbeeldingen te delen met gelijkgestemden. Zo wijst Google bijvoorbeeld op iemand die antieke horloges restaureert en zijn foto’s stuurt naar zo’n 40.000 fans.

Google+ gif

Vanuit Communities kun je met andere gebruikers over een bepaald onderwerp praten, zonder dat je iets op je algemene pagina hoeft te posten. Het is in feite een klein forum met andere mensen die een interesse delen. Iedereen kan posten en beheerders houden de boel in de gaten.

Beide functies zitten al langer in Google+, maar waren weggemoffeld binnen het sociale netwerk. Na een udpate draait Google+ hier volledig om. De website gaat voortaan kijken welke interesses je volgt, om berichten hiervan op de voorpagina te zetten. Dat doet Google+ uiteraard met een vernieuwde website en app in Material Design, compleet in de stijl van andere Google-diensten.