Microsoft en Autodesk gaan met HoloLens het werk van productontwerpers voorgoed veranderen

Microsoft en Autodesk hebben een eerste blik laten zien van hun samenwerking dat als doel heeft het ontwikkelen van producten voor designers extreem te vereenvoudigen.

Microsoft’s HoloLens is augmented reality-headset, die je omgeving in een interface verandert. Door de samenwerking met de Autodesk’s Fusion 360 Design Software wordt het ontwerp dat in Fusion 360 is gemaakt getoond in Microsoft’s HoloLens. Volgens Ben Sugden, de studio manager van HoloLens, heeft dit als voordeel dat industriële ontwerpers en mechanische ingenieurs een tool hebben die het mogelijk maakt om veel makkelijker samen te werken, doordat aanpassingen direct zichtbaar zijn in een soort hologram.

Op dit moment moeten ontwerpers na een aantal aanpassingen wachten tot de nieuwe versie van hun ontwerp is 3D-geprint, wanneer ze naar een 3D-model willen kijken. De HoloLens maakt het samen met Fusion 360 veel makkelijker om veranderingen in een 3D-model te bekijken. Volgens Microsoft en Autodesk moet dit dan ook de toekomst van productontwikkeling zijn.

Sugden zegt: “Met de HoloLens, kunnen we je een waarheidsgetrouwe versie van het object tonen, met de werkelijke grootte en schaal. En dat zonder het langzame proces van een 3D-printer.” Volgens Fast Company is het project nog in de conceptfase en willen Microsoft en Autodesk beiden niet zeggen wanneer het concept ook daadwerkelijk op de markt gebracht gaat worden.