Microsoft vraagt jou om met ideeën voor de HoloLens te komen

Denk jij dat je een geweldig idee voor de HoloLens hebt, dan heeft Microsoft goed nieuws voor je. De techgigant verzamelt namelijk de beste concepten voor de Augmented Reality-bril en gaat er eentje daadwerkelijk ontwikkelen.

Onder het motto ‘Share Your Idea‘ kun je tot en met 11 januari je idee opsturen naar Microsoft. Je kunt daarbij helemaal los gaan, als je er maar rekening mee houdt dat je idee niet alleen goed klinkt, maar ook enigszins haalbaar is. De Amerikanen selecteren uiteindelijk de drie concepten die in hun ogen succesvol kunnen worden en laten vervolgens op Twitter een definitieve winnaar kiezen.

De winnende app zal ontwikkeld worden door Microsoft, al is het verhaal daarmee voor de winnaar zeker nog niet voorbij. Zo zul je zelf regelmatig testversies van de app mogen beoordelen en is het ook de bedoeling dat je op bijeenkomsten komt opdraven om je verhaal te vertellen. Maar laten we eerlijk zijn: dat is geen al te groot offer als je ziet wat er tegenover staat.

Natuurlijk is het een mooi gebaar van Microsoft, maar er is voor de techgigant ook veel aan gelegen om zoveel mogelijk apps voor de HoloLens te (laten) maken. Microsoft weet dankzij Windows Phone immers als geen ander hoe lastig het is om succesvol te zijn zonder de steun van grote ontwikkelaars.