Nieuwe dronecamera DJI en FLIR moet helpen bij bestrijding bosbranden

De wereldleider op het gebied van de ontwikkeling van drones, DJI, heeft bekend gemaakt samen te werken met FLIR Systems. Samen hebben ze een speciale dronecamera ontwikkeld die gebruikt kan worden om warmtebeelden te streamen.

De speciale camera maakt gebruik van een Uncooled VOx Microbolometer van FLIR om de warmtebeelden vast te leggen. Dankzij draadloze videotechnologie is  mogelijk om de beelden live vanaf de grond te volgen.

De speciale dronecamera is ontwikkeld voor bijvoorbeeld het bestrijden van vuur, de landbouw, inspecties en andere industriële mogelijkheden.

Oprichter en CEO Frank Wang van DJI laat weten:

Bijna elke week zien we nieuwe toepassingen met onze drones. Het toevoegen van een warmtecamera als extra sensor zal leiden tot nog meer nieuwe en innovatieve toepassingen voor onze gebruikers, bijvoorbeeld voor strategisch inzicht over hoe het gewas groeit of om beter te begrijpen hoe vuur zich verspreidt.

De warmtecamera heet Zenmuse XT en wordt in 2016 uitgebracht. Hij komt in twee versies: één met een resolutie van 640×512 pixels en een van 336×256 pixels en wordt geleverd met een speciale gimbal die voor extra beeldstabilisatie moet zorgen.