Drone Bird kan razendsnel kaarten maken van rampgebieden

De Japanse organisatie Crisis Mappers Japan wil een speciale drone ontwikkelen die in kaart kan brengen hoe groot de schade is na natuurrampen.

De Drone Bird is in staat om razendsnel nieuwe, accurate kaarten aan te maken van gebieden die zijn getroffen door een natuurramp, zoals een aardbeving of overstroming. Het team wordt geleid door Taichi Furuhashi, professor aan de Aoyama Gakuin University. Hij heeft 325.000 dollar nodig om de drone verder te kunnen ontwikkelen en heeft na drie dagen 28.000 dollar binnen. Dat gaat dus de goede kant op.

De Drone Bird moet er vooral voor zorgen dat reddingsoperaties sneller op gang kunnen komen. De huidige methodes zijn namelijk erg tijdrovend als het gaat om het maken van nieuwe kaarten, terwijl hulp vaak enorm snel nodig is. Het uiteindelijke doel is om op tien plekken in Japan drone operators aan te wijzen die een Drone Bird beheren. Zodra er ergens een natuurramp plaatsvindt gaan zij de lucht in om binnen twee uur foto’s en andere informatie door te sturen, zodat hier iets mee gedaan kan worden.