Een Uber bestellen kan voortaan vanuit een chatgesprek in Facebook Messenger

Facebook heeft een duidelijke visie: alle handelingen die je wilt doen naar aanleiding van een gesprek dat je voert op Facebook Messenger moet je direct vanuit de app kunnen doen. Daar zijn inmiddels al aardig wat voorbeelden van (vooral in de VS) en daar gaan er de komende tijd nog veel meer bijkomen. Zo is Facebook begonnen met het aanbieden van Uber in de chatapp.

Het werkt eigenlijk heel simpel: als iemand je een adres stuurt, klik je erop en kun je een Uber bestellen. Met drie keer klikken is het geregeld, als je tenminste al een Uber-account hebt. Je krijgt vervolgens ook updates over je Uber-rit en de uiteindelijk rekening via Messenger.

Facebook test de dienst in eerste instantie in de VS onder een beperkte groep gebruikers, maar wil de mogelijkheid volgend jaar gaan uitrollen in andere landen waar Uber actief is. Met een beetje geluk zit Nederland daar ook bij.

De samenwerking met Uber is trouwens niet exclusief. Later wil Facebook ook samenwerken met andere aanbieders van vervoer om gebruikers zelf de keuze geven welke vervoerder ze gebruiken.