De 7 om 7: Foursquare zoekt investeerders om geld te gaan verdienen met data

7 om 7

Het is al bijna zeven jaar geleden dat de app Foursquare werd gelanceerd. De app, waarmee je kon inchecken op locaties, was korte tijd een hype, maar brak nooit door bij het grote publiek. Inmiddels is de functionaliteit waarmee de dienst ooit startte ondergebracht in Swarm, terwijl Foursquare zelf een app is geworden om locaties te ontdekken, bijvoorbeeld als je wat wilt weten of drinken.

Foursquare heeft inmiddels een enorme bak data in handen en licenseert die data aan andere bedrijven. Bijvoorbeeld Apple Maps gebruikt tegenwoordig informatie van Foursquare. Het bedrijf wil meer gaan doen op dit vlak en zoekt daarom investeerders. Maar daarbij wordt wel duidelijk dat de waardering van het bedrijf een stuk lager ligt dan vroeger. Wat betekent dat voor de toekomst van het bedrijf?

Het is één van de zeven onderwerpen die we nog even onder de aandacht willlen brengen in deze 7 om 7. Met verder: het kabinet stuurt de ‘terughackwet’ naar de Tweede Kamer en The Verge testte de Moto 360 Sport.

.

Datadrift: De gevolgen van afluisterwetgeving in Nederland

Door nieuwe wetgeving is de kans groter dat de overheid je privégegevens in handen krijgt. NOS op 3 maakte deze prachtige uitleg.
Lees verder op NOS op 3
Zelfrijdende auto van Google aangehouden

10 dingen die de wereld zullen vormen in 2016

Fast Company blikt vooruit met tien actuele thema's die ongelofelijk belangrijk worden in 2016. Met in de lijst onder meer het reguleren van drones en zelfrijdende auto's.
Lees verder op Fast Company

Kabinet dient wet Computercriminaliteit in bij de Tweede Kamer

Het voorstel werd de afgelopen twee jaar in de media de 'terughackwet' genoemd, omdat hij politie en justitie toestemming geeft om verdachten te hacken.
Lees verder op Numrush

Foursquare zoekt investeerders om geld te gaan verdienen met data

Locatie-app Foursquare wil meer geld gaan verdienen met de grote hoeveelheden data die het bedrijf heeft en zoekt daarom nieuwe investeerders.
Lees verder op Techcrunuch

Europa v.s. de VS in 2015

Van Safe Harbor tot Uber: Europa en Amerikaanse bedrijven waren het niet altijd eens in 2015. Een mooi overzicht.
Lees verder op VentureBeat

SpaceX laat raket landen op aarde

Het is Elon Musk gelukt: zijn SpaceX lanceerde vannacht een Falcon 9 raket en liet hem vervolgens weer netjes landen op aarde.
Lees verder op Numrush

Moto 360 Sport review

Motorola heeft een speciale soort sportversie van de Moto 360 gemaakt, inclusief ingebouwde GPS. Maar juist de sportfuncties vallen erg tegen.
Lees verder op The Verge