Alcatel presenteert slim kinderhorloge met ingebouwde GPS-tracker

Alcatel, een bedrijf dat voornamelijk bekend is geworden met hun betaalbare smartphones, presenteert op technologiebeurs CES 2016 een speciaal horloge voor kinderen. Het zogeheten CareTime-horloge voor kinderen moet ervoor gaan zorgen dat ouders altijd een oogje in het zeil kunnen houden doormiddel van een ingebouwde GPS-tracker.

Het uiterlijk verraadt al dat het niet gaat om een smartwatch die afgeladen is met allerlei functionaliteit. Ouders kunnen hun kinderen bellen of gesproken berichten achterlaten, en kinderen kunnen daarop antwoorden of vooraf ingestelde contactpersonen bellen.

Ouders kunnen daarnaast via de GPS-tracker zien waar hun kinderen zijn. Het horloge komt ook met de Electric Fence-app: deze kan gebruikt worden om een melding te ontvangen wanneer kinderen een vooraf ingesteld veilig gebied verlaten.

CareTime-1

Alcatel laat op hun website weten dat het horloge ontworpen is voor kinderen van vijf tot negen jaar oud. Kinderen hoeven niet een extra smartphone bij zich te hebben om het horloge te kunnen gebruiken: met ingebouwde GPS, GSM en wifi zijn kinderen altijd te bereiken. De locatiegegevens worden via een beveiligd cloudplatform van Alcatel verstuurd.

De kleurrijke smartwatch is spatwaterdicht (IP65) en de batterij gaat wel tot vier dagen mee. In april is de smartwatch te koop in Europa en Zuid-Amerika. Een prijs is nog niet bekend.