De 7 om 7: Wat Apple, Google en Microsoft in 2016 zouden moeten doen

Online sarcasme

We hebben er vandaag even over nagedacht om van de 7 om 7 een 13 om 7 te maken, maar dat zou een beetje raar zijn. Op de CES worden allemaal interessante producten getoond en ondertussen gebeurt er nog veel meer op het gebied van technologie en innovatie. Uiteindelijk is het ons toch gelukt om ons lijstje terug te brengen naar zeven linkjes.

Er zijn twee artikelen van The Verge die nog wat aandacht zouden mogen krijgen. De eerste is een stuk van Walt Mossberg. Zijn naam zal je waarschijnlijk niks zeggen, maar hij is een veteraan binnen de techjournalistiek en schrijft tegenwoordig columns bij The Verge. Hij heeft deze week een scherp stuk geschreven over wat de grote techbedrijven volgens hem dit jaar zouden moeten doen.

Daarnaast heeft een andere journalist bij dezelfde Amerikaanse techsite een mooi achtergrondstuk geschreven over de opkomst van slimme assistenten en bots. Het is een lang stuk, maar zeker de moeite van het lezen waard.

De grondlegger van anonimiteit op internet wil de crypto-oorlog beëindigen

Privacy vs. veiligheid: de encryptiediscussie is heviger dan ooit. David Chaum, grondlegger van de anominiteit op internet, heeft een bijzondere oplossing bedacht.
Lees verder op Wired

Wat Apple, Google en Microsoft in 2016 zouden moeten doen

Walt Mossberg, een veteraan binnen de Amerikaanse techjournalistiek, geeft zijn mening over waar de grote techbedrijven zich dit jaar op zouden moeten concentreren.
Lees verder op The Verge

CES 2016: Drones, fitnesstrackers, smart home en zelfrijdende auto’s

Er is niet één product wat vandaag echt boven de rest uitspringt op de CES, maar er is wel heel veel moois aangekondigd. Check daarom ons overzicht van CES-artikelen!
Lees verder op Numrush

Persoonlijk assistent GoButler stopt voorlopig in Duitsland

Het bedrijf wil zich de komende tijd volledig richten op de Amerikaanse markt en stopt daarom in het land waar het ooit begin: Duitsland.
Lees verder op Techcrunch

Intel gaat zijn productie volledig conflict-vrij maken

De andere kant van technologie. Met geld dat verdiend werd aan de chipproductie van Intel werden oorlogen gefinancierd. Intel wil daar dit jaar een einde aan maken.
Lees verder op Fast Company
Oculus Rift

Oculus Rift kost 699 euro in Nederland

Na lang wachten is de Oculus Rift nu voor iedereen te koop. De virtual reality-headset kost in Nederland 699 euro en vanaf maart wordt hij verstuurd.
Lees verder op Numrush

De zoektocht naar de ultieme bot

Siri, Google Now, Facebook M. Er komen in een recordtempo nieuwe slimme assistenten en bots bij. The Verge dook in de historie en kijkt naar de toekomst.
Lees verder op The Verge