De 7 om 7: Waarom alle gadgets opeens met je willen praten

7 om 7

Het is weekend! En om heel eerlijk te zijn: we zijn er aan toe. Het was een drukke eerste week van 2016 door alle nieuwe producten die op de CES werden getoond. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk interessante dingen te laten zien en volgen er waarschijnlijk ook nog wel wat de komende dagen. Daarnaast proberen we uiteraard te kijken naar de grote lijnen: wat voor ontwikkelingen zien we? Wat kun je komend jaar verwachten?

We zijn niet de enige die dat doen natuurlijk, veel andere sites maken ook mooie overzichten en andere analyses. We hebben er een paar voor je uitgezocht. En verder: Apple neemt Emotient over, een bedrijf dat emoties herkent en hoe Renault-Nissan omgaat met de ontwikkeling van de zelfrijdende auto.

De 7 beste ideeën van de CES 2016

Op de CES zagen we veel producten die zich nog in de conceptfase bevinden. Fast Company verzamelde de zeven beste ideeën.
Lees verder op Fast Company
Huis

De markt voor smart home-producten wordt steeds onoverzichtelijker

Op de CES zagen we heel veel nieuwe smart home-producten, maar die zorgen er niet voor dat de markt direct duidelijker of beter wordt.
Lees verder op Numrush
Yuneec Typhoon H

Drones zijn geen speelgoed meer

De ontwikkelingen op het gebied van drones gaan ontzettend snel. Een mooie anaylse van de ontwikkelingen op de markt, door Wired.
Lees verder op Wired

Amazons Alexa neemt het smart home over in de VS

Heel veel smart home-producten in de VS gaan werken met de virtuele assistent Alexa van Amazon, zag The Verge op de CES.
Lees verder op The Verge
Emotient Apple

Apple neemt Emotient over, een bedrijf dat emoties herkent

Voor de tweede keer in korte tijd heeft Apple een bedrijf overgenomen dat dingen met gezichtsherkenning doet. De vraag is natuurlijk waarom.
Lees verder op Numrush

Renault-Nissan kiest voor langzaam, maar stabiel pad naar zelfrijdende auto’s

Renault-Nissan kiest er heel bewust voor om autonome functies stap-voor-stap toe te voegen aan zijn auto's.
Lees verder op Re/code

Waarom alle gadgets opeens met je willen praten

Op de CES werden heel veel gadgets aangekondigd die via spraak te besturen zijn. En daar is een andere reden voor dan je misschoen zou denken.
Lees verder op Fast Company