Brits pretpark opent in april een virtual reality-achtbaan

Het Britse pretpark Alton Towers opent in april een nieuwe achtbaan waar inzittenden een VR-bril gaan dragen. De achtbaan gaat ‘Galactica’ heten en er is twee jaar lang aan de opbouw en planning van de virtual reality-achtbaan gewerkt.

Een rit in de achtbaan gaat drie minuten duren en inzittenden reizen gedurende die tijd door verschillende melkwegen. Het is een achtbaan waarin je moet gaan liggen, dat zorgt ervoor dat je maximaal aan 3,5 G wordt blootgesteld.

Recentelijk kwam Alton Towers in het nieuws vanwege een serieus ongeluk met één van hun achtbanen, waarbij vijf personen serieus gewond raakten. Volgens de eigenaren van het park kwam het ongeluk door een menselijke fout. Sindsdien heeft het pretpark te maken met tegenvallende bezoekersaantallen.

Volgens de manager van het park zijn er diverse maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat nieuwe en huidige achtbanen zo veilig mogelijk zijn. “Na het ongeluk afgelopen jaar hebben we direct voor extra veiligheidsmaatregelen gezorgd voor achtbanen met meerdere karren. En dit is zo’n achtbaan.” Daarnaast gaat een onafhankelijke partij de achtbaan testen voordat hij opengaat voor het publiek.