De 7 om 7: Cyberoorlog: Met één muisklik een land op zijn knieën krijgen

Vanochtend stuurde Johan een berichtje rond op de redactie: “Er is een speciale versie van Windows XP voor onderzeeërs en die heet (jawel) Windows For Submarines. Alleen daarom al een must read.” Met daarbij een link naar een artikel van The Guardian van dit weekend over cyber warfare. En hij had gelijk: het is een must read. Dus heb je vanavond nog tijd om één stuk te lezen, lees dan dat stuk. 

Maar we hebben uiteraard ook nog zes andere artikelen voor je in deze 7 om 7. Zoals het groeiende probleem van het uitblijven van een doorbraak op het gebied van batterijtechnologie en het verhaal van de twee ‘moonshots’ die kanker willen genezen.

De keerzijde van drones

Je kunt allerlei nuttige en leuke dingen doen met de drones die tegenwoordig op de markt zijn, maar er is een keerzijde: je kunt ze ook gebruiken als je kwaad wilt doen.
Lees verder op Wired
Batterij

Batterijtechnologie remt innovatie: hoe zit dat?

Smartphones en -watches gaan te snel leeg en voor elektrische auto's is het gebrek aan betere batterijtechnologie nog een veel groter problemen. Waar blijft de doorbraak?
Lees verder op Numrush

‘Samsung werkt aan fitnesstracker die je om je pols én op je shirt draagt’

We geven meteen toe: dit zijn speculaties op basis van gelekte foto's, maar Samsung zou werken aan fitnesstracker die je om je pols draagt met een losse sensor op je shirt.
Lees verder op The Verge

Het verhaal van de twee ‘moonshots’ die kanker willen genezen

In de VS zijn er inmiddels twee programma's die, met flink wat geld, moeten leiden tot een doorbraak op het gebied van kankergenezing. De één publiek; de ander privaat.
Lees verder op Fast Company

Tesla Summon geeft hint van hoe zelfrijdende auto’s gaan werken

Het leek een relatief kleine aankondiging, Tesla's kunnen een stukje zelfstandig rijden terwijl ze leeg zijn, maar tegelijkertijd is dat een belangrijke stap voor zelfrijdende...
Lees verder op Wired
WhatsApp

WhatsApp is voortaan gratis

De abonnementskosten van nog geen euro per jaar voor WhatsApp kopen te vervallen. De app wil geld gaan verdienen aan bedrijven.
Lees verder op Numrush

Cyberoorlog: Met één muisklik een land op zijn knieën krijgen

Een uitgebreid achtergrondverhaal over de ontwikkelingen op het gebied van cyberoorlogsvoering.
Lees verder op The Guardian