Bestuurders en hooggeplaatste werknemers weg bij Twitter

Vijf bestuurders en hooggeplaatste werknemers van Twitter vertrekken bij het bedrijf. Dit heeft de CEO van Twitter, Jack Dorsey, bekend gemaakt. Onder andere Kevin Weil (verantwoordelijk voor de productafdeling), Alex Roetter (verantwoordelijk voor de techniek), Skip Schipper (HR), Katie Stanton (media) en Jason Toff (baas van de videodienst Vine) vertrekken bij Twitter.

Dorsey laat weten dat hij het nieuws deze week had willen vertellen aan zijn werknemers, maar om de roddels voor te blijven nu alvast de feiten bekend te maken. Volgens Dorsey zijn alle medewerkers namelijk vrijwillig vertrokken, in plaats van de geruchten die de ronde deden dat zij ontslagen waren. Operationeel directeur Adam Bain zal voorlopig verantwoordelijk zijn voor de mediadivisie en de HR van Twitter. Daarnaast zal de technisch directeur Adam Messinger zich de komende tijd ontfermen over de product- en techniekdivisie.

Het gaat al enige tijd niet goed met Twitter. Hoewel de omzet wel is gestegen, wordt er geen winst gemaakt. Het grootste probleem daarbij is een gebrek aan groei van het aantal actieve gebruikers.

In oktober werd Dorsey aangesteld als CEO en werd er al 8 procent van het personeel ontslagen. Begin februari worden de nieuwe kwartaalcijfers bekend gemaakt.