Elon Musk wil snel Tesla-fabriek bouwen in China

Tesla neemt morgen deel aan het technologieforum in Hong Kong, maar Elon Musk heeft vandaag de tijd gevonden om alvast een update te geven over hoe Tesla het doet in China. Zonder specifieke cijfers te geven liet CEO Musk aan Engadget weten dat het goed gaat met Tesla in het land. Zo goed zelfs dat Musk binnen een half jaar nog graag een nieuwe Tesla-fabriek in China wil openen.

Momenteel is hij daarom in gesprek en op zoek naar een lokale partner en een locatie. Daarnaast heeft hij toestemming nodig van de Chinese regering.

In China zijn nu zo’n 15 verschillende verkooppunten en 340 Superchargers. Alleen al in Hong Kong zijn er 42 Superchargers te vinden, wat meer is dan in heel Californië. Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom het voor Musk interessant is om een fabriek te bouwen in China. Hierdoor kan er voldaan worden aan de grote vraag naar Tesla’s. Tussen 2014 en 2015 noteerde Hong Kong een groei van 270 procent op omtrent elektrische auto’s gebaseerd op het aantal geregistreerde auto’s.

Totdat China akkoord heeft gegeven voor het bouwen van een nieuwe fabriek heeft Musk niet meer nieuws om te delen laat hij weten. Wel verwacht hij dat tegen de tweede helft van het jaar het Tesla Model X ook in China beschikbaar zou moeten zijn.