Samsung opent Virtual Reality-studio in New York

Samsung gaat een virtual reality studio in New York openen die content met een ‘meeslepende ervaring’ rondom VR moet gaan creëren. Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakte dit bekend tijdens het Sundance Film festival in Utah.

Volgens CNET wordt de productiestudio gebouwd in een bestaand kantoor van Samsung. Sinds de lancering van de Gear VR in November is Samsung bezig met het toevoegen van content voor de virtual reality0-headset. Marc Mathieu, chef marketing bij Samsung USA, liet verder niet hel veel los over de nieuwe studio:

Bij Samsung houden we van verhalen, en we houden ervan om mensen te helpen deze verhalen te vertellen.

Naast de bekendmaking van de nieuwe productiestudio heeft Samsung ook bekend gemaakt dat het een jaarcontract heeft getekend met de initiatiefnemers van het Sundance Festival om jonge filmmakers de kans te geven om hun talenten te ontwikkelen.

Virtual Reality is dit jaar een van de belangrijkste thema’s van het Sundance filmfestival. Zo ging ook de eerste korte VR-comedy in premiere met als hoofdrolspelers de komedianten Rob Huebel en Paul Scheer van de comedy-website ‘Funny or Die’, waar Huebel VR beschreef als “de meest leuke manier om mensen te verrassen”.