De 7 om 7: Met dit patent kan Apple de iPhone-camera verkleinen en verbeteren

Apple lijkt een soort doel voor zichzelf te hebben gesteld om de iPhone zo dun mogelijk te maken. Door dunnere schermen en kleinere chips is het bedrijf een heel eind gekomen, maar er zijn nog steeds een paar beperkende factoren. Daar lijkt Apple nu druk mee bezig te zijn: al een tijd gaat het gerucht dat de hoofdtelefoonaansluiting gaat verdwijnen; die zorgt er nu voor de iPhone eigenlijk niet veel dunner kan worden dan de iPhone 6.

Daarnaast is er camera, die bij de huidige iPhone zelfs al uitsteekt. Maar ook dat probleem lijkt het bedrijf te hebben opgelost met een slimme technologische aanpassing, blijkt uit een patent. Blijft alleen de batterij, die flink veel ruimte inneemt, nog over…

Verder in deze 7 om 7: Het gaat niet goed met Twitter, maar er liggen kansen en Google Inbox gaat informatie in plaats van mails tonen bij zoekopdracht

Waarschuwing: Proberen om de markt voor zorgverzekeringen te disrupten zorgt voor hoofdpijn

Oscar Health is het bedrijf dat de Amerikaanse markt voor zorgverzekeringen zou gaan 'disrupten', maar dat blijkt in de praktijk een stuk lastiger dan gedacht.
Lees verder op Fast Company

Het gaat niet goed met Twitter, maar er liggen kansen

Veel nieuws over Twitter deze week, dus Elger is erin gedoken om zijn licht op de zaak te schijnen. Morgen hebben we het er trouwens over in onze podcast Rush Talk!
Lees verder op Numrush
Google Inbox

Google Inbox gaat informatie in plaats van mails tonen bij zoekopdracht

Een nieuwe stap van Google om het fenomeen mailbox te verbeteren: als je zoekt in Google Inbox krijg je informatie terug (bijv. een adres of een factuur) in plaats van hele...
Lees verder op Official Gmail Blog
iPhone 6S

Met dit patent kan Apple de iPhone-camera verkleinen en verbeteren

Het is een doorn in het oog van designliefhebbers: de uitstekende camera van de iPhone 6(S). Dankzij nieuwe technologie is dat niet meer nodig én wordt de camera beter.
Lees verder op iCulture
Google Cardboard

Google zou een volwaardige virtual reality-bril gaan bouwen

Het zijn nog geruchten, maar toch: Google zou plannen hebben een eigen VR-bril te gaan bouwen. Onlogisch is dat niet, want Google doet veel met virtual reality.
Lees verder op Numrush

Periscope kan nu livestreamen vanaf een GoPro

Een mooie stap voor Periscope, voortaan kunnen gebruikers een livestream opzetten vanaf hun GoPro, als die verbonden is met internet.
Lees verder op Engadget

VR-pioneer Nonny de la Peña ziet toekomst voor virtual reality-journalistiek

Nonny de la Peña toonde in 2012 al een virtual reality-productie op Sundance. Ze was destijds een pioneer. Ook dit jaar doet ze weer mee.
Lees verder op The Verge