SeaAerial verandert waterstralen in antennes

Mitsubishi heeft een wel heel erg bijzondere antenne voor radiosignalen gemaakt. De SeaAerial gebruikt namelijk een waterstraal om een signaal uit te zenden, waardoor er helemaal geen grote, metalen antenne nodig is.

De SeaAerial wordt in het water geplaatst en maakt gebruik van zeewater om de antenne te creëren. Omdat het water ook weer in de zee terecht komt, is er geen sprake van waterverspilling. De antenne is door zijn locatie bijvoorbeeld ideaal voor communicatie met schepen. Daarnaast is het apparaat makkelijk te vervoeren, omdat er geen langwerpige antenne meegenomen hoeft te worden.

SeaAerial 2

Het gebruik van zeewater is niet alleen om de antenne duurzaam te maken: het is zelfs een noodzaak. Zout water zou beter in staat zijn om elektriciteit te geleiden, waardoor de antenne beter zijn signaal kan doorgeven. Bij gewoon kraanwater vindt er niet genoeg geleiding plaats om de antenne goed te gebruiken.

De Amerikaanse Marine werkt al een tijdje aan vergelijkbare antennes, maar deze konden niet in het water worden geplaatst omdat de stroom dan niet goed wordt geleid. Bestaande alternatieven moeten dus aan land staan. De SeaAerial van Mitsubishi gebruikt echter een nieuwe vorm van isolatie, waardoor de antenne overal kan ronddobberen.