Microsoft neemt slim toetsenbordbedrijf SwiftKey over

SwiftKey Neural

Microsoft heeft een interessant bedrijf overgenomen: SwiftKey, een softwarebedrijf gespecialiseerd in het maken van slimme smartphonetoetsenborden. Volgens bronnen van Financial Times is er 250 miljoen dollar betaald voor de overname De overname was vanochtend vroeg nog een gerucht, maar is inmiddels door beide partijen bevestigd.

SwiftKey is vooral bekend voor zijn Android-toetsenbord, dat later ook beschikbaar kwam voor iOS. Dit virtuele keyboard analyseert welke woorden je wil schrijven, waardoor gemaakte tikfouten vrij goed worden aangepast. Daarnaast weet SwiftKey het verband tussen bepaalde woorden te leggen. Tik je jouw voornaam? Dan zal je achternaam als volgende tussen de woordsuggesties komen te staan.

Microsoft kan SwiftKey gebruiken om een volgende stap te zetten op het gebied slimme smartphonetoetsenborden. Het bedrijf ontwikkelde eerder zelf al Word Flow. SwiftKey zou zelf ook veel aan de overname hebben: volgens de bronnen had het bedrijf moeite om geld te verdienen aan zijn software. Microsoft kan de virtuele keyboards simpelweg in zijn eigen software integreren.

Vorig jaar introduceerde SwiftKey een keyboard gebaseerd op een neuraal netwerk, dat kan voorspellen wat je zoal wil typen. Dit toetsenbord is nog slimmer in zijn voorspellingen, omdat hij de context uit zinnen kan herkennen.

De bedoeling is dat de SwiftKey-apps voor iOS en Android ondanks de overname gewoon blijven bestaan.