‘Google wil auto’s draadloos opladen’

Google Firefly zelfrijdende auto

Google wil zijn zelfrijdende auto draadloos kunnen opladen. Dat schrijft het Institute of Electrical and Electronics Engineersn (IEEE). IEEE baseert zich op de toestemming die verleend is aan het bedrijf Momentum Dynamics, een bedrijf dat werkt aan een techniek om elektrische voertuigen draadloos op te laden. De toestemming is verleend door het overheidsorgaan Federal Communications Commission (FCC).

Eén van de locaties waar Momentum Dynamics wil experimenteren met de technologie is Atwater in de staat Californië. Bij de daar gelegen voormalige Castle Air Force Base (‘Castle’) bevindt zich de testlocatie van Google’s zelfrijdende auto’s. Dat suggereert dat Google voor zijn eigen auto’s bezig is met de techniek.

Momentum Dynamics werkt aan een technologie waarmee elektrische auto’s draadloos kunnen worden opgeladen. Door over een oplaadtegel te parkeren, kan de auto tijdens korte stops opladen zonder dat daar een kabel voor nodig is. IEEE schrijft overigens dat geen van de betrokken bedrijven wilde reageren op het artikel.