Savioke haalt 15 miljoen op voor robotbutler Relay

Savioke, een Amerikaanse bedrijf dat dienstrobots levert, heeft een investering van 15 miljoen dollar opgehaald. Eén van de grootste investeerders is Intel. Het bedrijf is vooral bekend vanwege zijn robotbutler Relay, dat in hotels rondrijdt om tandenborstels, handdoeken en zeep af te leveren aan hotelgasten.

Savioke presenteerde Relay begin 2015. Een half jaar eerder nam de Amerikaanse hotelketen Aloft al de robotbutler A.L.O. van hetzelfde bedrijf in dienst. Robotbutler Relay is inmiddels bij vijf verschillende grote hotelketens te vinden. In 2015 hebben de robotbutlers gezamenlijk meer dan 11.000 leveringen bezorgd, voornamelijk tandpasta.

Dat Intel nu investeert in het bedrijf dat de robots maakt is eigenlijk best logisch. Het leverde eerder namelijk al de RealSense Camera, waarmee Relay de omgeving kan waarnemen en Intel investeert vaker in bedrijven die dingen doen moet RealSense.

Met de investering wil Savioke zijn Relay verder ontwikkelen en verder op de markt brengen. Naast Intel investeerden ook enkele andere partijen in het bedrijf.