Grammy’s worden uitgerust met GoPro-camera’s

De Grammy-muziekprijzen krijgen een upgrade. Iedere award zal dit jaar worden uitgerust met een GoPro-camera. Deze GoPro zal het uitzicht van de prijswinnaar livestreamen, op het moment dat de prijs in ontvangst wordt genomen. Hierdoor kunnen we ook live meekijken terwijl de winnaar weer naar zijn of haar stoel loopt – en hoe andere muzikanten op dit moment reageren.

De livebeelden zijn via een speciale stream te bekijken tijdens de Grammy’s. Daarnaast worden de beelden af en toe getoond tijdens de televisieuitzending van de Grammy’s in de VS. De muziekprijzen worden op 15 februari uitgereikt.

Verwacht overigens niet dat je na de awards stiekem bij muzikanten in huis kunt meekijken. De Grammy’s die tijdens het evenement worden uitgereikt moeten achteraf namelijk worden ingeleverd. De winnaars krijgen in plaats daarvan een ‘gewonere’ award, die net als altijd van hout en zinc is gemaakt. Deze echte Grammy wordt op een latere datum toegestuurd.

De GoPro-Grammy’s laten zien hoe compacte camera’s slim ingezet kunnen worden om een evenement te filmen. Er zijn immers geen cameramensen nodig voor het bijzondere shot: de winnaars dragen zelf de camera’s, waardoor de shots juist zo bijzonder zijn. Leuk, maar niet zonder nadelen. Wij vermoeden dat de GoPro-beelden soms schokkerig zullen zijn – en wellicht worden ze zelfs af en toe in een rare hoek geschoten.