De 7 om 7: Google gaat meer doen aan ‘recht om vergeten te worden’

Bijna twee jaar geleden besloot het Europees Hof van Justitie dat iedereen in de EU het recht heeft om ‘vergeten te worden’. Dat wil zeggen dat onjuiste of verouderde privacygevoelige informatie moet kunnen worden verwijderd uit de resultaten van zoekmachines. Google heeft daar gehoor aan gegeven en had afgelopen najaar een half miljoen verzoeken ingewilligd. Desondanks was er kritiek omdat Google de resultaten per land verdwijderde, dus nu gaat Google het in één keer voor heel Europa doen.

Het is één van de onderwerpen van de 7 om 7 van vandaag. Met verder: Forse kritiek op de wet die politie laat hacken en de historie van het startmenu van Windows.

Forse kritiek op Wet Computercriminaliteit III die politie laat hacken

Met een nieuw wetsvoorstel wil de politie verdachten hacken. Experts uiten felle kritiek op de conceptwet, bleek vandaag in de Tweede Kamer.
Lees verder op RTL Z
Dropbox

Dropbox heeft vanaf vandaag een kantoor in Nederland

Dropbox heeft zich in Amsterdam gevestigd om vanaf hier de Benelux te bedienen. En het bedrijf kondigt aan data-opslag op servers in Europa te gaan aanbieden.
Lees verder op Numrush

De historie van het startmenu van Windows

Het startmenu van Windows bestaat inmiddels ruim 20 jaar en heeft met de jaren heel wat veranderingen doorgemaakt. The Verge neemt je mee door de historie.
Lees verder op The Verge

Een dag in virtual reality

Fast Company-auteur David Zax had virtual reality tot nu gemeden, tot hij een dag lang op het Sunance Film Festival VR-producties ging bekijken.
Lees verder op Fast Company

Groei aantal Twitter-gebruikers stokt

Voor het eerst is het aantal gebruikers op Twitter gelijk gebleven. Het zijn er 320 miljoen. En dat maakt de uitdaging voor CEO Jack Dorsey nog groter.
Lees verder op Numrush
Google

Google gaat meer doen aan ‘recht om vergeten te worden’

Zoekresultaten die onder het 'recht om vergeten te worden' worden gewist uit de zoekresultaten van Google, verdwijnen voortaan in alle Europese landen.
Lees verder op BBC News

Patent: iPhone past volume aan door meeluisterende Apple Watch

In een patent beschrijft Apple een functionaliteit waarbij het volume van de iPhone wordt aangepast op basis van het omgevingsgeluid dat de Apple Watch opvangt.
Lees verder op iCulture