Paypal Commerce: snelle koopknop moet mobiele aankopen simpeler maken

Paypal Commerce

Betaaldienst Paypal heeft een nieuw platform speciaal voor smartphone-apps geïntroduceerd. Paypal Commerce moet het makkelijker maken om vanuit een app te betalen via Paypal. Deze nieuwe toevoeging moet ideaal zijn voor bijvoorbeeld webshops die een app hebben.

Het is al een tijdje mogelijk om vanuit apps te betalen met Paypal, maar je wordt dan doorgestuurd naar mobiele websites om op in te loggen. Paypal Commerce moet dit proces flink wat simpeler maken. App-bouwers die Paypal Commerce integreren, kunnen een grote Paypal-knop in hun app zetten. Hiermee biedt Paypal alles wat bij het uitcheckproces in een webwinkel nodig is.

De nieuwe Paypal-koopknop komt naar apps, maar is ook op andere plekken te gebruiken. Zo kan Paypal Commerce bijvoorbeeld worden ingezet op websites, in nieuwsbrieven en op andere locaties op het internet. Paypal wil op deze manier een nieuwe standaard voor betaalknoppen op het internet aanbieden.

Het zal nog even duren totdat Paypal Commerce-knoppen overal opduiken. De nieuwe optie bevindt zich op dit moment in een besloten bèta. Welke verkopers precies toegang hebben tot de bèta is niet aangekondigd.