De 7 om 7: Geen grap, er is nu een wearable die checkt of koeien bevrucht kunnen worden

De 7 om 7

Eén van de sectoren die veel genoemd wordt als gaat om de mogelijkheden van het Internet of Things is de agrarische sector. Sensoren op het land, op apparaten of op vee kunnen het werk van boeren makkelijker en beter maken. Een mooi voorbeeld daarvan is een nieuwe wearable van Fujitsu voor koeien. Die checkt of de koeien opgewongden zijn, zodat ze op het juiste moment geïnsemineerd kunnen worden.

Het is één van de onderwerpen van de 7 om 7 van vanavond. Met verder: Apple’s ResearchKit gaat de impact van astma laten zien op het Verenigd Koninkrijk en Vodafone werkt samen met Paypal voor contactloos betalen.

Vodafone werkt samen met Paypal voor contactloos betalen

Vodafone en Paypal gaan samenwerken om contactloos betalen aan te bieden in Nederland. Het maakt daarvoor niet uit bij welke bank je bankiert.
Lees verder op Numrush

Chatapp Telegram heeft nu meer dan 100 miljoen gebruikers

Het is nog niks in vergelijking met WhatsApp en Facebook Messenger maar toch: Telegram heeft een belangrijke mijlpaal gehaald. 100 miljoen actieve gebruikers in een maand.
Lees verder op Venture Beat

Deze wearable checkt of koeien vruchtbaar zijn

Dat is misschien wat plat gezegd, maar het is wel precies wat deze tracker van Fujitsu doet. Handig voor boeren die koeien willen insemineren.
Lees verder op Engadget

Apple’s ResearchKit gaat de impact van astma laten zien op het Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk wordt astma in kaart gebracht met behulp van Apple's ResearchKit. Het platform maakt namelijk een grote bevolkingsstudie mogelijk.
Lees verder op Wired UK

Bill Gates komt niet op voor Apple in encryptiediscussie

Er was even onduidelijkheid over wat hij nu precies bedoelde met zijn uitspraken, maar als één van de weinigen mensen uit de techwereld kiest Bill Gates niet de kant van...
Lees verder op Numrush

Google’s Project Tango: de toekomst van Indoor navigatie

We hebben in het verleden al veel geschreven over Google's augmentend reality-project, genaamd Project Tango. The Verge probeerde het uit op het Mobile World Congress.
Lees verder op The Verge

5G is nu nog toekomstmuziek, maar wat kunnen we straks verwachten?

Eén van de toverwoorden van deze editie van het Mobile World Congress is 5G: maar gaat het precies met de ontwikkeling van dit nieuwe mobiele netwerk?
Lees verder op NOS