Nederlandse VR-bioscoop krijgt permanente locatie in Amsterdam

Afgelopen jaar hebben we al een paar keer geschreven over de Nederlandse VR-bioscoop, die een tijdje door het land heeft getourd. Deze zelfde bioscoop krijgt nu een permanent plekje in Amsterdam, aldus het Parool. Er komt een speciale bioscoopruimte met 50 draaistoelen, waar bezoekers gezamenlijk een VR-film kunnen bekijken.

De draaistoelen zorgen ervoor dat een kijker helemaal rond kan kijken. De VR-bril zorgt er immers voor dat je hoofdbewegingen in de virtuele film worden doorgegeven, zodat je ‘echt’ rondkijkt.

De VR-bioscoop wordt op initiatiefnemer &samhoud geopend op 2 maart aan de Oosterdokskade in Amsterdam. De bedenkers hebben een eigen film gemaakt getiteld In Your Face die vanaf 10 maart in de bioscoop zal worden getoond.

De bioscoop is alleen van plan om korte films te tonen, van maximaal 35 minuten. De bedenkers vinden VR zo’n intensieve ervaring, dat ze liever geen langere films willen tonen. De meeste films zijn zelfs veel korter – daarom krijgen bezoekers er meerderen te zien om het ruime half uur te vullen.

Het zal dus nog even duren totdat traditionele Hollywood-films in de bioscoop worden vertoond, maar tot dan is het een leuke plek om nu alvast virtual reality te proberen. Door in de bioscoop een half uurtje een VR-bril op te zetten, weet je meteen of je geld moet investeren in je eigen headset.