Nieuwe Glow Baby-app houdt gezondheid van je baby in de gaten

App-winkels staan vol met apps om onze gezondheid bij te houden, maar hoe zit het eigenlijk met de jongsten onder ons? Daar wil de nieuwe smartphone-app Glow Baby mee gaan helpen. In deze applicatie kunnen ouders uitgebreid bijhouden hoe lang een baby slaapt, wanneer de luier is verschoond en wanneer het kind voor het laatst heeft gegeten.

Daarbij gaat het om dagelijkse activiteiten, maar de app houdt ook bij hoe het eerste levensjaar van een kind verloopt. Zo worden er in totaal 101 mijlpalen in het jaar bijgehouden. Daarbij kan het gaan om kleine dingen, zoals wanneer een baby geregeld oogcontact maakt, glimlacht of zijn of haar hoofd zelf kan optillen.

Leuke weetjes, maar Glow Baby wil deze data gebruiken om de gezondheid van baby’s te bevorderen. Gegevens die ouders invoeren worden vergeleken met wat ongeveer de norm is voor een kind van die leeftijd, zodat je weet of je kind nog gezond is. Is je kind zwaar genoeg in zijn eerste levensjaar? Dat zal de app aangeven. Daarnaast krijg je advies bij medische twijfelgevallen, zoals wanneer je verdachte kleuren tegenkomt in een vieze luier.

Daarmee zorgt de app ervoor dat nieuwe ouders niet constant bezorgd naar de dokter bellen, maar een medische advies in app-formaat bij de hand hebben. Dat soort adviezen waren online natuurlijk al langer te vinden, maar Glow Baby is op maat gemaakt. Je houdt immers de huidige status van je kind er al in bij.

Glow Baby is voor Android en iOS beschikbaar.