Oculus: ‘Mac-ondersteuning komt pas als Apple een goede computer uitbrengt’

Of de virtual-reality bril van Oculus ooit ondersteund wordt voor Mac, hangt volledig af van Apple. Dat zegt de oprichter van Oculus, Palmer Luckey, in een interview met ShackNews. Luckey zegt dat hij Mac graag wil ondersteunen, maar dat Oculus dat niet zelf in de hand heeft.

Het hangt af van Apple. Als ze een goede computer uitbrengen, zullen we die ondersteunen. Het komt erop neer dat de prioriteit van Apple momenteel niet ligt bij een goede GPU. Je kunt een Mac Pro van 6000 dollar kopen, maar die voldoet nog steeds niet aan onze aanbevolen specificaties.

Voor virtual reality-ervaringen zoals met de Oculus Rift, maar ook de HTC Vive, is naast de bril ook een krachtige computer nodig. Volgens Luckey heeft het op dit moment niet eens zin om de Oculus Rift het besturingssysteem van Apple te laten ondersteunen, omdat de hardware virtual reality op dit moment toch niet aan kan.

Later dit jaar komt Sony ook met Playstation VR. Het bedrijf heeft een groot voordeel, omdat het al veel computers verkocht heeft die Playstaion VR ondersteunen, namelijk de Playstation 4. Volgens het bedrijf zijn op dit moment meer dan 36 miljoen verkochte exemplaren van de Playstation 4 klaar voor virtual reality.

Het volledige interview met ShackNews is in de onderstaande video te bekijken (vraag over ondersteuning van Apple op 4.04).