TomTom lanceert smartwatch met slagdetectie voor golfers

TomTom heeft een nieuwe versie van zijn sporthorloge aangekondigd: de TomTom Golfer 2. Het apparaat is de opvolger van de originele versie die het bedrijf in 2014 lanceerde. Met deze smartwatch richt TomTom zich vooral op golfers.

Dat doet het apparaat op twee manieren: allereerst belooft TomTom dat het horloge kan zien hoe jouw slag precies ging. Daarmee kunnen de sporters niet alleen hun slagen analyseren, maar het horloge geeft ook waar je fouten hebt gemaakt en dus hoe je je slag kunt verbeteren. Daarnaast analyseert het apparaat ook eerdere rondes die je op dezelfde baan hebt gespeeld, zodat je altijd een streefdoel hebt.

Net als zijn voorganger geeft de Golfer 2 ook een omschrijving van je baan. In combinatie met de GPS-technologie kan hij bijvoorbeeld de afstanden tot de green en tot de hindernissen geven. Ook is het apparaat waterafstotend.

Het bedrijf richt zich sinds enkele jaren op de markt voor activity trackers en smartwatches. In 2013 kwam het bedrijf met een Runner en een Multi-Sport-variant. Even later lanceerde het daarbij ook zijn eigen app om de apparaten te koppelen aan smartphones.

De Golfer 2 is vanaf mei te koop en kost, net zoals zijn voorganger bij de lancering, 249 euro.