Amazon-assistent Alexa geeft aan hoe goed je sport met Fitbit

Bezitters van een Fitbit kunnen vanaf nu aan de spraakassistent van Amazon vragen hoe actief ze die dag zijn geweest. De Amazon-assistent Alexa geeft namelijk vanaf vandaag feedback op je prestaties. Simpelweg door het te vragen: “Alexa, ask Fitbit how I’m doing today.”

Mensen die al kennis hebben gemaakt met de spraakassistent van Amazon, kunnen nu via de app een koppeling met Fitbit maken om op een makkelijke manier inzicht te krijgen in je data.

Alexa kan verschillende commando’s over je Fitbit herkennen en kan vanaf nu hardop voor je uitspreken hoe weinig calorieën je verbrand hebt, of je wel genoeg stappen hebt gezet en hoe je nachtrust eigenlijk was. Na al die treurnis kan Alexa je ook opbeuren zodat je je persoonlijke doelen alsnog kunt halen. Zo kan Alexa bijvoorbeeld een korte wandeling aanbevelen voordat je aan je avondeten begint.

Alexa wordt alleen ondersteund door verschillende Amazon-apparaten, zoals de Fire TV, de Amazon Echo en zijn extensie, de Echo Dot. De Amazon Echo is overigens zelf ook uitgerust met functionaliteiten om je aan het bewegen te krijgen. Wil je daar gebruik van maken dan zal het desondanks altijd een beetje omslachtig gaan: de spraakassistent van Amazon ondersteunt op dit moment namelijk alleen nog maar Engels en is in Nederland ook niet te koop,