‘Baidu wil zelfrijdende auto testen in de Verenigde Staten’

De Chinese zoekgigant Baidu wil zijn zelfrijdende auto gaan testen in de Verenigde Staten. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van uitspraken van Andrew Ng, die voor Baidu onderzoek doet naar de toepassingen van machine learning voor zelfrijdende auto’s.

Baidu ging eind vorig jaar de concurrentie met Google en andere partijen aan om een zelfrijdende auto op de markt te brengen. In december reed Baidu al zelfstandig een rondje van enkele kilometers in Peking. Volgens The Wall Street Journal wil het bedrijf in 2018 een commercieel voertuig op de markt brengen dat mensen zelf van A naar B rijdt.

Deze week vroeg Chris Urmson, die het Self-Driving Car project van Google leidt, de senaat van de Verenigde Staten om haast te maken met het aanpassen van de regelgeving om de technologie verder te ontwikkelen. De auto’s van Google rijden op dit moment alleen rond in Californië, Texas en Washington, maar wil zijn auto’s ook graag in andere staten laten rondrijden om de situaties daar te testen.

Urmson verklaarde (pdf) dat het voor voor de ontwikkeling van de zelfrijdende auto heel lastig wordt als verschillende staten allemaal hun eigen regelgeving erop na gaan houden. Hij zei dat de afgelopen twee jaar in 23 staten meer dan vijftig verschillende wetsvoorstellen gedaan zijn die invloed hebben op de zelfrijdende auto. Daarom wil hij dat de federale overheid een belangrijke rol gaat spelen door de wegen wat betreft regelgeving vrij te maken.