LastPass biedt nu tweestapsverificiatie voor al je diensten

Wachtwoordbeheerder LastPass biedt vanaf nu een dienst voor tweestapsverificatie op meerdere diensten. De dienst heet LastPass Authenticator en werkt door je account te koppelen aan je smartphone. Op alle plekken waar je inlogt kun je dan met een extra controlefunctie inloggen en daarmee de veiligheid van je account vergroten.

Tweestapsverificitatie is een belangrijke manier om te garanderen dat je accounts niet gekraakt worden. Door niet alleen met een wachtwoord, maar bijvoorbeeld ook een extra code via sms te ontvangen, wordt het voor hackers veel moeilijker om toegang te krijgen tot je account. Een kwaadwillige moet dan naast je wachtwoord namelijk ook fysiek je telefoon in zijn handen hebben.

Met de LastPass Authenticator, die gratis is te downloaden voor je smartphone, ontvang je bij het inloggen een zescijferige code, een code via sms of een pushnotificatie op je telefoon. De dienst van LastPass werkt op alle plekken waar Google Authenticator ook werkt.

Door de integratie met de wachtwoordbeheerdienst wil het bedrijf het makkelijker maken om gebruik te maken van online diensten waarvoor je moet inloggen. Concurrent 1Password voegde deze mogelijkheid vorig jaar al toe.