Vie Shair-koptelefoon moet socialer en pijnlozer worden

Vie Shair

We dragen allemaal wel eens een koptelefoon om naar muziek te luisteren, maar dat doen we liever niet uren achter elkaar. Je krijgt er immers best wel zweterige oren van, en brildragers hebben na een korte periode soms al aardig wat pijn. Kickstarterproject Vie Shair belooft een hoofdtelefoon te maken die deze problemen oplost. Een speciaal frame zorgt ervoor dat je hem urenlang comfortabel kunt dragen – en dat je ook vrij makkelijk met mensen kunt praten terwijl je muziek luistert.

De Vie Shair hangt door zijn frame iets boven je oren, waardoor de hoofdtelefoon niet direct tegen je aandrukt. Omdat er lucht tussen je oren en de muziek zit, kun je makkelijker je omgeving horen. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat de oorschelpen niet onder al teveel druk worden gezet.

Volgens de makers is de Vie Shair hierdoor ‘socialer’ dan een andere koptelefoon, omdat je gewoon met mensen in de buurt kunt praten. Daar staat echter tegenover dat anderen je muziek ook zachtjes horen – iets waar niet iedereen even blij van wordt. Geukkig wordt er ook een alternatief, gesloten frame geleverd, waardoor er geen geluid kan ontsnappen. Al ben je daarmee wel van je omgeving afgesloten.

Je kunt de Vie Shair bestellen door op Kickstarter minstens 199 dollar te doneren. Dat is de prijs voor vroege vogels – ben je er later bij, dan moet je meer geld neerleggen. Het project heeft minstens 150.000 dollar nodig om te slagen, een bedrag dat voor 23 april ingezameld moet worden. Inmiddels is dik de helft daarvan al binnen.