FingerIO maakt ieder oppervlak aanraakgevoelig

FingerIO

Als het aan de FingerIO ligt, heb je geen aanraakscherm meer nodig om te swipen. Dit slimme sonarsysteem zorgt er namelijk voor dat ieder oppervlak een touchscreen kan worden – zelfs je arm. Zo zou je bijvoorbeeld teksten kunnen schrijven met je vinger op je pols, die op de smartwatch worden geregistreerd.

In feite kijkt het systeem van FingerIO naar je vingerbewegingen op een oppervlak dat in de gaten wordt gehouden. Volgens de makers kunnen 2D-veegbewegingen met een precisie van 8 millimeter worden vastgelegd. Bewegingen worden omgezet naar geluidsgolven, die vervolgens door de microfoon op een smartphone worden opgepikt. Op basis hiervan kan een app je bewegingen op de telefoon vastleggen.

Omdat er gebruik wordt gemaakt van geluid, zou FingerIO met moderne smartphones en smartwatches gebruikt kunnen worden. Dat kan wel eens binnenkort kunnen gebeuren. Volgens PSFK onderzoekt FingerIO op het moment hoe ze hun technologie commercieel beschikbaar kunnen stellen. Daarnaast wordt nagedacht over een ontwikkelaarskit, zodat app-bouwers alvast de sonartechniek kunnen inbouwen.