Line nodigt ontwikkelaars uit om chatbots te maken

Chatbots gaan het helemaal worden. Tenminste, de chatplatformen zetten er in ieder geval flink op in. Vanmiddag schreven we al dat de berichtendienst Kik een store voor chatbots geopend heeft. Ook chatapp Line brengt vandaag naar buiten daar ook wel wat in te zien en nodigt ontwikkelaars uit om mee te doen.

Line heeft meer dan 200 miljoen actieve gebruikers heeft en is vooral populair in Oost-Azië. Het bedrijf stelt nu zijn API beschikbaar aan ontwikkelaars die interesse hebben. Het aantal beschikbare tickets is echter nog wel beperkt: maximaal 10.000 ontwikkelaars kunnen er voorlopig mee aan de slag.

Line lijkt met deze stap vooral animo bij bedrijven te willen meten, waardoor de openstelling van de API vooral een experiment is. De bots die ontwikkelaars kunnen bouwen zijn namelijk ook gelimiteerd: ze kunnen maximaal 50 accounts bedienen. Wanneer Line deze beperkingen opheft en wat de volgende stappen op dit gebied zijn, heeft het bedrijf niet bekendgemaakt.

restaurantbot

Als gebruikers, maar bovenal bedrijven potentie zien in het ontwikkelen van een chatbot, hebben de berichtendiensten goud in handen. Een dienst zo simpel als een berichtenapp kan daarmee de schakel vormen tussen de klant en allerlei andere partijen. De mogelijkheden zijn legio: in je chatapp ontvang je een dagelijkse update van het weer, kun je een plek bij een restaurant of nacht in een hotel reserveren, of ontvang je op commando het laatste nieuws uit jouw buurt.