De 7 om 7: Amerikaanse senaat snapt niets van encryptie

diefstal gegevens

Het belangrijkste technieuws van vandaag en de interessantste achtergrondartikelen over innovatie op een rij. 7 stuks om precies te zijn. En dat om zeven uur. Dit is een nieuwe 7 om 7 met onder andere: de Amerikaanse senaat snapt niets van encryptie en waarom AI die spraak omzet in tekst nog wel even gaat duren.

Chatbots staan centraal tijdens ontwikkelaarsconferentie Facebook

Binnenkort boek je tickets en reserveer je een restaurent met een chatbot. Facebook stelt zijn ontwikkelaarsconferentie F8 in het teken van de software.
Lees verder op Numrush
diefstal gegevens

Gigantische hack in de Filipijnen: ‘gegevens 55 miljoen personen gelekt’

Een gigantische datalek in de Filipijnen: de persoonsgegevens van 55 miljoen (!!) personen zijn gestolen, waaronder gegevens uit paspoorten en vingerafdrukken.
Lees verder op Numrush
encryptie, PGP

‘Amerikaanse senaat snapt niets van encryptie’

Gisteravond is de voorlopige tekst van een nieuwe encryptiewet openbaar gemaakt. Waar het op neerkomt? De Amerikaanse senaat begrijpt er helemaal niets van, schrijft Wired.
Lees verder op Wired

Hoe Ford omgaat met de opkomst van zelfrijdende en elektrische auto’s

Traditionele automerken staan onder druk: nieuwkomers als Google en Tesla hebben de vaste grond onder hun voeten weg laten schudden. Hoe gaat Ford daarmee om?
Lees verder op The Verge

Dagelijks een VR-bril op, waar moeten we rekening mee houden?

Een redacteur van TechCrunch heeft al genoeg tijd met de Oculus Rift en HTC Vive doorgebracht om conclusies te trekken. Wat kunnen we verwachten?
Lees verder op TechCrunch

Waarom is het spraakherkenning zo moeilijk?

Het automatisch transcriberen van gesproken tekst lijkt met de opkomst van kunstmatige intelligentie een kwestie van tijd. Toch zal het nog jaren duren.
Lees verder op Wired
Magic Leap

Magic Leap zegt zelf niet veel, maar je kunt wel naar de patenten kijken

Magic Leap: waar het augmented reality-bedrijf nou echt mee bezig is of wanneer we iets te zien krijgen, blijft nog speculeren. Gelukkig zeggen patenten ook wat.
Lees verder op The Verge