De 7 om 7: ‘Helft Amerikanen vindt Apple Watch geen succes’

De 7 om 7

Een nieuwe week, een nieuwe 7 om 7. We hebben weer de meeste belangrijke nieuwtjes en interessante artikelen van vandaag voor je op een rij gezet. Met onder meer: De 4 redenen waarom Alexa dé slimme assistent voor in huis kan worden en Nederlandse sites verspreiden malware via advertenties.

Nog geen nieuwe Apple Watch maandag

‘Helft Amerikanen vindt Apple Watch geen succes’

Het Amerikaanse bedrijf Fluent hield een enquete onder 2578 Amerikanen voor de Apple Watch. 53 procent antwoordde 'nee' op de vraag of het horloge van Apple een succes is.
Lees verder op Re/code

Saxion Hogeschool onderzoekt hoe LEGO kan worden gebruikt op basisscholen

LEGO zou een belangrijke rol kunnen spelen in het lager onderwijs. Een speciale afdeling van de Saxion Hogeschool in Enschede doet daar onderzoek naar.
Lees verder op Numrush

De 4 redenen waarom Alexa dé slimme assistent voor in huis kan worden

In Nederland kennen we Alexa van Amazon nog niet. Het is een erg interessante spraakassistent die wel eens succesvoller zou kunnen worden dan bijvoorbeeld Apple's Siri.
Lees verder op Fast Company
Facebook Messenger

Chatbots voor dummies

Voor wie de nodige vragen heeft bij het nieuws over chatbots de afgelopen tijd: Re/code maakte een heel fijn uitlegstuk dat je vragen beantwoordt.
Lees verder op Re/code
The Jungle Book

The Jungle Book is helemaal gefilmd in een loods

The Jungle Book gaat deze week in premiere. En die film draait qua productie helemaal op de meest moderne technologie die beschikbaar is voor filmmakers.
Lees verder op Wired UK

Nederlandse sites verspreiden malware via advertenties

Slecht nieuws voor een groot aantal Nederlandse sites in hun strijd tegen adblockers: gebruikers hebben er weer een extra reden voor een adblocker bijgekregen dit weekend.
Lees verder op Numrush
iPhone 6S met 3D Touch

Bedrijf dat iPhone 5S kraakte voor FBI, denkt ook iPhone 6 te kunnen ontgrendelen

Cellebrite, dat de FBI hielp aan toegang tot de iPhone 5S in de San Bernandino-zaak, denkt ook data van de iPhone 6 van een overleden jongen uit Italië te kunnen halen.
Lees verder op CNN