De 7 om 7: Zo voorkom je dat je wordt vervangen door een robot

Op dit moment begint Facebook met de keynote van F8, zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie. We verwachten vooral nieuws over chatbots voor Facebook Messenger en livestreaming, maar wie weet heeft Mark Zuckerberg nog wel meer verrassingen! Ondertussen zetten we de zeven belangrijkste nieuwtjes en meest interessante ontwikkelingen van vandaag voor je op een rij. Een verse 7 om 7 met onder meer: Omzet uit streaming in Nederland nadert die van cd en vinyl en Tesla vernieuwt uiterlijk Model S.

Experts: Killerrobots moeten worden verboden

Mensen moeten altijd de controle hebben over robotische wapens, autonome killerrobots moeten worden verboden. Dat zeggen diverse organisaties en experts.
Lees verder op Wired UK
Tesla Model S

Tesla vernieuwt uiterlijk Model S

Tesla houdt maar niet op. Het bedrijf heeft zijn Model S per direct vernieuwd, de grill aan de voorkant is verdwenen en hij laadt sneller op.
Lees verder op Numrush

Omzet uit streaming in Nederland nadert die van cd en vinyl

De omzet uit streaming in Nederland is vorig jaar met meer dan 38 procent gestegen en is nu 61,3 miljoen euro. Dat is bijna evenveel als er werd verdiend aan CD's en vinyl.
Lees verder op Tweakers

Hoe je kunt voorkomen dat je wordt vervangen door een robot

Of robots nu onze banen komen overnemen of niet? Het is altijd goed om als werknemer klaar te zijn voor de toekomst. Fijn stuk van Fast Company daarover!
Lees verder op Fast Company
SpaceX raket droneschip

Hoeveel kost het hergebruik van raketten die weer geland zijn?

SpaceX liet afgelopen weekend voor het eerste een raket landen op een platform op zee. Maar de volgende stap is het hergebruiken van die raket. En dat heeft een prijskaartje.
Lees verder op MIT Technology Review

Dankzij dit kinderboek leren jonge kinderen meer over computers en programmeren

Linda Liukas schreef het boek 'Hello Ruby', waarmee kinderen meer leren over hoe computers werken. En da's hard nodig, zegt ze een interview met ons.
Lees verder op Numrush

Op deze site kun je zien of je partner op Tinder zit

Een klein privacy-dingetje bij Tinder: je kunt zien of iemand de app gebruikt en wanneer de laatste keer was. Swipe Buster probeert daar geld mee te verdienen.
Lees verder op Bright