De 7 om 7: Hier is Google’s virtual-realityteam mee bezig

De 7 om 7

De werkdag zit er weer op en de donderdagavond is begonnen. Een mooi moment om even terug te blikken op het technieuws van vandaag en de interessantste artikelen over innovatie terug te lezen. Een nieuwe 7 om 7 met onder meer: programmeurs krijgen exclusieve Oculus Rift-games werkend op HTC Vive en Europa bereidt zich voor op zelfrijdende auto’s.

Facebook ontwikkelt social VR: Hoe werkt dat?

Facebook heeft op de ontwikkelaarsconferentie F8 een demonstratie gegeven van wat het bedrijf ontwikkelt op het gebied van social VR.
Lees verder op Numrush
Oculus Touch

Programmeurs krijgen exclusieve Oculus Rift-games werkend op HTC Vive

Dat sommige games enkel voor één platform uitkomen zien we niet alleen bij spelcomputers, maar ook bij VR-brillen. Gelukkig zijn er mensen die dat probleem oplossen.
Lees verder op Polygon

GoPro gaat samenwerken met meer dan honderd bedrijven

BMW en Fisher Price zijn slechts twee grote namen uit de lijst. Het gaat om de ontwikkeling van bijvoorbeeld apps en accessoires voor de camera's.
Lees verder op The Verge
Picnic

Online supermarkt Picnic doet wat volgens de Albert Heijn niet kan

Gratis boodschappen bezorgen, dat is financieel niet haalbaar volgens supermarkten. Picnic wil het tegendeel bewijzen en is sinds een half jaar bezig in Amersfoort.
Lees verder op Numrush
Zelfrijdende auto van Google

Europa bereidt zich voor op zelfrijdende auto’s

In 2019 moet Europa klaar zijn voor het toestaan van zelfrijdende auto's. De Europese ministers van vervoer hebben daarover afspraken gemaakt in Amsterdam.
Lees verder op NOS

Hier is Google’s virtual-realityteam mee bezig

Clay Bavor leidt Google's VR-team. Waar is het bedrijf precies mee bezig? Wired ging langs op het kantoor waar het team werkt aan de toekomst.
Lees verder op Wired
Europa, linktaks, uploadfilter

Je krijgt meer controle over je persoonlijke gegevens dankzij nieuwe EU-regels

De nieuwe Europese privacywet is vandaag officieel aangenomen door het Europees Parlement. Dat betekent meer controle over je gegevens en fikse boetes voor overtredingen.
Lees verder op Numrush