Naked Labs verkoopt bodyscanners voor sporters

Naked Labs bodyscanner

Die bodyscanners op luchthavens kunnen op nog veel meer manieren gebruikt. Bijvoorbeeld om je te helpen bij sporten, denkt de Amerikaanse startup Naked Labs. Zij verkopen een 3D-scanner verstopt in een spiegel, die je lichaam scant om te zien hoe dicht je bij je fitnessdoelen bent.

De scanner van Naked Labs is in feite een lange spiegel met een stekker, en een bijbehorende weegschaal die ronddraait. Hiermee word je voor de scansensor van de spiegel rondgedraaid, zodat het apparaat een precies idee krijgt van bijvoorbeeld vetpercentages en spiermassa in je lichaam. De spiegel gebruikt scantechnologie van Intel RealSense, waarmee in twintig seconden je lichaam wordt vastgelegd.

In een bijbehorende smartphone-app wordt een 3D-model van je lichaam gemaakt, waarbij je scan met eerdere metingen wordt vergeleken. Zo moet de slimme spiegel precies laten zien welke delen van je lichaam verbeteren.

Het zal nog even duren totdat je de bodyscanspiegel kunt kopen. Pre-orders zijn op het moment in de Verenigde Staten van start gegaan, maar de spiegel wordt pas in maart 2017 naar de vroegste kopers verstuurd. En het is nog even afwachten wanneer Nederland precies aan de beurt zijn.