Onderzoekers laten zien hoe een drone je ernstig kan verwonden

Drone

Je kunt je waarschijnlijk wel enigzins voorstellen dat het een pijnlijke aangelegenheid kan worden als er een drone tegen je aanvliegt, in het bijzonder wanneer de wieken je raken.

Onderzoekers van de Aalborg University in Denemarken hebben getest wat er precies gebeurt, door roterende wieken met een snelheid van ruim 50 km/u tegen een stuk varkensvlees aan te laten ‘vliegen’. Varkenwordt vaker gebruikt voor experimenten, omdat de huid van een varken vergelijkbaar is met die van een mens.

Het experiment is gefilmd en vervolgens vertraagd afgespeeld, zodat je goed kunt zijn wat er gebeurt:

Volgens de wetenschappers was dit slechts één van de eerste tests en mogen we er nog geen conclusies uit trekken, maar ze vinden de beelden zelf ook net iets te leuk om niet online te zetten.

De bedoeling is om de tests verder uit te breiden en ook grotere wieken bij hogere snelheden te testen. Daarnaast gaan de wetenschappers ook verifiëren dat de resultaten van hun experimenten betrouwbaar zijn en overeenkomen met wat er gebeurt als een drone tegen een mens aan zou vliegen.