Mercedes-Benz sluit zich aan bij Android Auto

Mercedes-Benz heeft zich aangesloten bij de Open Automotive Alliance, het bondgenootschap van autofabrikanten en techbedrijven dat Android naar de auto wil brengen. Dat schrijft Android Authority, dat zich in het artikel ook gelijk afvraagt waarom een ander groot Duits merk, BMW, zich nog niet heeft aangemeld.

Mercedes-Benz was er in 2014 als de kippen bij toen Apple met CarPlay naar buiten kwam, maar was tot nu toe schunnig om deel te nemen aan Android Auto. Volgens Android Authority was de reden daarvan dat Mercedes-Benz zich zorgen maakte over privacy. De naam van de autofabrikant staat nu echter keurig tussen het rijtje van alle andere fabrikanten die zich eerder al aangesloten hebben. Naast autofabrikanten doen ook bekende techbedrijven mee, zoals Panasonic, LG en natuurlijk initiatiefnemer Google.

Google lanceerde de Open Automotive Alliance tijdens de CES in januari 2014. Toen sloten autofabrikanten Hyundai,  General Motors, Audi en Honda en chipfabrikant Nvidia zich er al bij aan. Sindsdien hebben vrijwel alle grote Westerse autofabrikanten zich bij de OAA aangesloten, waaronder Volkswagen, Nissan, Ford en Renault.

De OAA heeft als doel een betere integratie te bieden tussen apparaten die al gebruikmaken van het besturingssysteem en auto’s. Ook zou de auto zelf ooit gebruik moeten kunnen maken van Android.