Gegevens honderden Spotify-accounts online

De gegevens van ruim tweehonderd Spotify-accounts zijn geüpload op de website Pastebin. Het gaat om de gebruikersnamen, e-mailadressen, wachtwoorden, het thuisland van de gebruiker en het type account, bijvoorbeeld Spotify Family of Spotify Premium. Daarnaast is ook zichtbaar wanneer het abonnement van het betreffende account automatisch hernieuwd wordt.

Tussen de gebruikersgegevens zitten ook enkele accounts die van Nederlanders afkomstig zijn. TechCrunch schrijft via willekeurig geselecteerde e-mails contact te hebben gehad met de mensen achter de accounts, die bevestigen dat de accounts gehackt zijn of opvallend gedrag op hun account hebben gezien. De website schrijft ook dat Spotify heeft gereageerd op het nieuws en daarbij ontkent dat het is gehackt.

Twee maanden geleden waarschuwde beveiligingsbedrijf Kaspersky nog publiekelijk Spotify-gebruikers, nadat Forbes berichten had gepubliceerd over een hack bij de muziekdienst. Spotify ontkende destijds dat de gegevens van gebruikers op straat lagen. Wanneer deze gegevens precies zijn buitgemaakt is niet bekend.

De gegevens zijn afgelopen zaterdag op Pastebin gepubliceerd, maar kunnen al ruim voor die tijd in handen zijn geweest van de hacker of hackers. Aangezien de pagina volgens de statistieken van Pastebin reeds ruim tweeduizend unieke bezoekers heeft gehad, is het aannemelijk dat de e-mailadressen en/of wachtwoorden van veel de accounts inmiddels veranderd zijn.