Snapchat-gebruikers kijken 10 miljard video’s per dag

Snapchat

Snapchat blijft lekker doorgroeien. Dagelijks kijken gebruikers gezamenlijk 10 miljard video’s (die maximaal 10 seconden duren) per dag. Dat zou het bedrijf hebben gedeeld met zijn investeerders, meldt Bloomberg. Het laatste officiele getal maakte Snapchat in februari bekend, toen stond de teller op 8 miljard video’s per dag.

Een recente wijziging binnen Snapchat draagt mogelijk bij aan de groei. Sinds enkele weken is het namelijk zo dat de zogenaamde Snapchat Stories van verschillende gebruikers achter elkaar afspelen. Eerst was het zo dat je de video’s die een gebruiker deelde met zijn vrienden los kon bekijken, om vervolgens weer een andere gebruiker aan te klikken. Nu blijft Snapchat afspelen, net zo lang tot je alle video’s van al je vrienden hebt bekijken, tenzij je er voor kiest om te stoppen natuurlijk.

Ook de populariteit van de lenzen, waarmee je een filter over je gezicht legt, en de faceswap-optie hebben waarschijnlijk een bijdrage geleverd aan de groei. Beide functies zijn razend populair onder jongeren.

Eenderde van de Snapchat-gebruikers zou zelf Stories maken en dus niet alleen content van andere kijken of chatten met vrienden via de app. Snapchat zou dat getal heel bewust delen met zijn investeerders om te laten zien dat de app zich echt richt op het maken en delen van content en niet enkel op het consumeren ervan.